Ember Föld

Internetes oktatóközpont az Antarktiszon

stripslashes(strstr(" title="Antarktisz"","rel=") ? "

Ugye, ugye? Ismét ICT… most jégbe zárva. Ez is egy jó ötlet! :)

Internetes oktatóközpontot alakít ki az Antarktiszon egy brit utazó. Robert Swan-é lesz a világ első világhálós táviskolája, amelyet azért létesít, hogy a felnövő nemzedékek megismerhessék a jégvilágot és a globális felmelegedés rá gyakorolt káros hatását.

Swan, aki elsőként jutott el egymagában és gyalogosan mind az északi-, mind a déli-sarkra, a héten kezdi meg iskolája kialakítását a King George szigeteken. A kis oktatóközpontnak egy orosz kutatóállomás ad otthont. “Ember nélküli” lesz, senki sem éldegél majd benne.

Pusztán a tetejére szerelendő kamerával, valamint a szél és a nap energiájának felhasználásával működne, a felvételeket pedig egy internetes oldalon lehet majd megtekinteni.

“Az utolsó nagy felfedezés a Földön annak kikutatása lesz, hogy mstripslashes(strstr(" title="ebase_distant.jpg"","rel=") ? " iként lehet életben maradni. Ennek a vállalkozásnak meg kell találnunk a hősnőit és hőseit” – mondta az ö tvenéves Swan a Reutersnek londoni indulása előtt. Maga Swan 11 évesen szeretett bele az Antarktiszba, amikor látott róla egy filmet. “Az Antarktisz azon helyek egyike a Földön, ahol a baljós változás a legszembetűnőbb. Az időjárás egyértelműen enyhébb, mint tíz évvel ezelőtt és több a csapadék is” – tette hozzá Swan.

Az Antarktiszon egyébként kétéves kutatás indul nemzetközi tudósgárda részvételével a jövő hónapban annak felmérésére, hogy mik a globális felmelegedés hatásai a sarkokon. Ehhez hasonló mérvű tudományos tanulmányozásra fél évszázada nem került sor, akkoriban persze nem a melegedés következményeit kutatták a jégvilágban.

(Forrás: Greenfo)

Ízelítőül leszedtem pár képet a környékről.

stripslashes(strstr(" title="antarctica_3.jpg"","rel=") ? " stripslashes(strstr(" title="antarctica_4.jpg"","rel=") ? " stripslashes(strstr(" title="antarctica_5.jpg"","rel=") ? "

stripslashes(strstr(" title="antartctica_1.jpg"","rel=") ? " stripslashes(strstr(" title="ebase_distant.jpg">

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment