Föld

„Az Év Természetfotósa 2007” pályázat

Radisics Milán: Szélerőmű (2006-os pályázat egyik nyertese)Természeti értékeink, csodálatos tájaink, egyedülálló élővilágunk és a természet megragadott ritka pillanatai bemutatásán keresztül, a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés, a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése érdekében, a „naturArt” Magyar Természetfotósok Szövetsége Közhasznú Egyesület meghirdeti a hagyományos természetfotó pályázatát a Dunapack Papír és Csomagolóanyag Zrt.-vel, a Magyar Természettudományi Múzeummal – mint a pályázat fő támogatóival –, valamint a www.fotoklikk.hu fotográfiai archívum és közösségi portállal – mint a pályázat fő médiatámogatójával „Az Év Természetfotósa 2007” címmel, az alábbi 12 kategóriában:

 1. Kezünkben a Föld
 2. A madarak viselkedése
 3. Az emlősök viselkedése
 4. Az állatok viselkedése
 5. Az állatok szemtől szemben
 6. Vadon élő növények és gombák
 7. Kompozíció, forma és kísérletezés
 8. Változó kategória (lásd a részletes kiírásban)
 9. Tájak
 10. Élet a vízfelszín alatt
 11. Napnyugtától napkeltéig
 12. Ifjúsági kategória (Felső korhatár 22 év).

Díjak és nyeremények: A kiírók a felsorolt kategóriákban az első három helyezett fotót díjazzák. „Az Év Természetfotósa 2007” címet a legkiemelkedőbb kollekciót beküldő egyéni pályázó nyeri el. A zsűri által legjobbnak ítélt felvétel az „Az Év Természetfotója 2007” díjat kapja. Az ifjúsági kategória győztese az „Az Év Ifjú Természetfotósa 2007” címet nyeri el. A kategóriákon túl pályázni lehet a Dr. Tildy Zoltán-díjra, amelyet annak a 30 év alatti pályázónak ítélnek oda, aki a legszínvonalasabb kollekciót küldi be a „Madarak viselkedése” kategóriában.

A kategóriák díjazottjai pénz-, illetve tárgyjutalomban részesülnek. A pályázat szponzorai és támogatói ezen túlmenően, számos értékes különdíjat ajánlottak fel.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a kiállításra kiválasztott képek anyagából „Az év természetfotói, Magyarország 2007” címmel album jelenik meg az Alexandra kiadó gondozásában.

Pályázati feltételek: A pályázat nyilvános, arra hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek olyan analóg és digitális úton készített felvételekkel, melyek a kiírók pályázatain díjazva, illetve kiállítva még nem szerepeltek. Pályázni az eredeti (dia, vagy nyers formátumú) képről készített, kisméretű (hosszabbik oldalán 1440 pixeles) JPEG formátumú képekkel lehet, melyeket adatlemezen kell beküldeni – ezek kerülnek elbírálásra. A pályaművek beadásához szükséges információkat a részletes pályázati kiírás tartalmazza.

Elbírálás: A pályamunkákat neves fotós szakemberek bírálják, akiket a kiírók jelölnek ki.

Részletes kiírás és információ, nevezési lap május 1. után a Naturart honlapján lesz elérhető.

Infovonal: evtermfotosa@fotoklikk.hu

Pályázati naptár:

 • Pályázati anyagok beérkezési határideje: 2007. június 1.
 • On-line zsűrizés (www.fotoklikk.hu) : 2007. június 9.
 • Nyilvános + on-line zsűrizés: 2007. június 10.
 • A kiállítás megnyitása, díjkiosztó: 2007. október 25.
 • Pályázati anyagok kiadása: 2007. november 30-ig.

(Forrás: Artportal)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment