Ajánló

A WWF szeptemberi klímaturnéja

WWF klímakampány Túl sok az energiád? A WWF segít levezetni! – klímaturné indul szeptemberben.

A turné szemléltető eszközei nem csak információt, hanem szórakozást is nyújtanak, sőt, a értékes nyereményekért cserébe még fizikai állóképességedet is próbára teheted.

Az alábbi helyszíneken a WWF klímasátrat állít fel, ahol többek között megtudhatod, hogy hogyan lehet otthonod energiatakarékos, tesztelhetsz hibridautót, megismerheted egy napkollektoros fűtési rendszer működését, információkat szerezhetsz az éghajlatváltozás hatásairól. A játékos kedvűek megnyerhetnek egy hétvégére egy Toyota Prius hibridautót vagy Lafuma ajándékokat.

Az Északi-sark az éghajlatváltozás miatt az egyik leginkább érintett terület, itt tapasztalható a legerősebb felmelegedés. A jegesmedvék jövője emiatt veszélybe került, hiszen talpuk alatt olvad az otthonuk. A jég vastagsága az elmúlt 30 évben 40%-kal lett vékonyabb, és 2 millió km2-rel kevesebb az állandóan jéggel borított terület. A természetvédelmi szervezet ezért is választotta a klímaturné emblémaállatául a jegesmedvét.

A WWF az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését és a megújuló energiaforrások elterjedését szorgalmazza az éghajlatváltozás lassítása érdekében. A WWF figyelmeztet, az elkövetkező 5-10 év kulcsfontosságú lesz századunk második felének és a 22. század éghajlatának alakulásában.

„Az energiatakarékos termékek ma már nem számítanak luxusnak. Házunk szigetelése, egy korszerű fűtési rendszer vagy energiatakarékos hűtőszekrény nem csak a környezetet, hanem a pénztárcánkat is kímélik” – nyilatkozta Csáki Roland, a WWF Magyarország igazgatóhelyettese.

Időpontok és helyszínek

  • 2007. szeptember 7., péntek  – Miskolc, Városház tér
  • 2007. szeptember 8., szombat  – Debrecen, Kossuth tér
  • 2007. szeptember 9., vasárnap  – Nyíregyháza, Nyíregyházi Állatpark főbejárata
  • 2007. szeptember 14., péntek  – Kecskemét, Erdei Ferenc Műv. Központ előtt
  • 2007. szeptember 15., szombat – Szolnok, Cora parkoló
  • 2007. szeptember 16., vasárnap – Szeged, Széchenyi tér
  • 2007. szeptember 29., szombat – Budapest, Margit-sziget, Gondolkodj Egészségesen! családi nap
  • 2007. szeptember 30., vasárnap – Budapest, Hősök tere, Plus Maraton futóverseny

(forrás: WWF Magyarország)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment