Föld

Izland felhagy a bálnavadászattal

ilyen a csukabálna, amikor él... Reykjavik, Izland 2007. augusztus 24. – Izland a napokban bejelentette, hogy a továbbiakban nem kíván kereskedelmi célból bálnákra vadászni.

Erre reagálva a Greenpeace kampányszervezője, Sara Holden az alábbiakat mondta:
„Örömmel fogadtuk, hogy maga az izlandi halászati miniszter, Einar K.Guofinnsson is végre ráébredt arra, amit az izlandiak már évek óta tudnak – hogy egész egyszerűen nincs kereslet a bálnahúsra. A Japánba történő bálnahús export lehetőségét is említette a miniszter, ám azt is be kéne látnia, hogy ott sincs kereslet erre – ezt bizonyítja az a többezer tonnányi fagyasztott bálnahús is, amely még mindig raktáron van a tavalyi dél-tengeri vadászatok óta.”

Izland továbbra is tervezi 6 csukabálna “tudományos célzattal” történő leölését. A Greenpeace felszólítja az izlandi kormányt, hogy hagyjanak fel ebbéli terveikkel is.

…és ilyen a csukabálna, amikor már levadászták „Nemcsak, hogy nem eszik a bálnahúst az emberek, de az ilyen, halálos kutatási programokra sincsen szükség. A Greenpeace által indított mozgalom során több, mint 100 000 ember tett írásos ígéretet arra, hogy ha Izland teljesen befejezi a bálnavadászatot, akkor ellátogatnak oda túristaként – ez közel 117 millió dolláros bevételt jelentene az országnak. Józanul szemlélve a dolgokat, egyértelmű, hogy ez a 6 csukabálna élve sokkal többet ér, mint holtan.”

(forrás: Greenpeace)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment