Ajánló Föld

Besson és Bertrand környezetvédelmi film projektje

Ma jelent meg a Google blogján egy bejegyzés Luc Besson és Yann-Arthus Bertrand közös környezetvédelmi projektjéről.

A projekt, ami a bolygónk állapotára akarja a felhívni a figyelmet egyszerre hasznosítja a YouTube és a GoogleMaps erejét. Luc Besson és Yann-Arthus Betrand 90 perces filmje, a Home (Otthon) elérhető lesz angolul, franciául, spanyolul és németül  június 5-től, ami egybeesik a 37. Környezetvédelmi Világnappal.

Lélegzetelállító légifelvételek révén (Bertrand készítette, ugye) a film, ahogy eddig még soha, bepillantás enged a bolygó különböző pontjaiba az embereknek, legyenek bár a föld bármely szegletében, és vizuálisan demonstrálja a megőrzés sürgősségét. Az Internet premier mellett a „Home” bemutatásra kerül mozikban is, valamint a világ kulcspontjain kültéri kivetítőkön is. Szintén vetítik majd különböző TV csatornák. A terjesztés ezen egyedi módja segítségével, mint masszív online és offline erőfeszítések, a film gyártói a lehető legszélesebb körű hallgatóságot érik el. Tehát ha moziban ülnél, a csillagok alatt néznéd, vagy csak fotelból – a módja, hogy megnézd a „Home”-ot csak rajtad áll.

Ma kezdődött el tehát, YouTube csatornák angolul, franciául, spanyolul és németül interjúk és extrák segítségével a színfalak mögötti rejtélyek, a film készítésének bemutatása. És hogy még ennél több dimenzió is bekerüljön, a Google Maps spéci layereket hozott létre a film kapcsán. Azt is megnézheted majd térképen, hogy melyik közeli mozik játsszák a filmet.

Ízelítőként alább látod a film trailerét. Feliratkozhatsz a csatornára, megoszthatod a filmeket, commentezhetsz, küldhetsz válaszcideót… a cél, hogy minél többekhez eljusson.

A szerzőről

szomkat

4 hozzászólás

Leave a Comment