Ember

Teszek-veszek, szervezek

Digitális Híd Fest Tudom, hogy a fejlövésen nem gyarapodnak a bejegyzések. Gondolatok erejéig eljutottunk már arra is, hogy hogyan fog megújulni a blog. Már csak türelem – jó lenne, ha tesco gazdaságosban kapható lenne – és addig is munka.

Amik mostanság lekötik az időmet, az két befektetői értékelő, akik mostanság estek be, valamint két program, amit a közeljövőre szervezünk. Egyikük a Digitális Híd Fest Baranyában, másikuk pedig a HOME programokkal színesített filmbemutatója.

Erről az utóbbi kettőről biztos írni fogok.

Kezdem most a Digitális Híd jövőheti akciójával.
Voltunk már Kapolcson egy hetet, több mint 100 rendezvényt szerveztünk már, most pedig egy régión belül 6 kistelepülést veszünk célba. A Digitális Híd egy önkéntes program, amiben a 3000 fő alatti kistelepülések érdeklődő lakosainak mutatjuk meg, hogy miben segítheti az Internet az ő életüket. Legutóbb fél órán át tanítottam az egér használatát, de kerestünk már kombájnhoz alkatrészt, búzaárfolyamot, szerveztünk  nyugdíjas klubnak programot, és kaptunk rengeteg mosolyt. Szegénység, elzártság, elnéptelenedő települések, amikkel találkozunk, és próbáljuk mindenkinek azt megtalálni, ami neki, személy szerint fontos. Most ezt két napon keresztül összekötjük a Kultúrpart csapatával és Novák Péterrel, akik tehetségkutatót rendeznek a 6 településen, első nap pedig kiegészülünk a WiFi falu programmal, a Pécsi Regionális Képzési Központtal, valamint a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központtal.
A helyszínek a két napon a következők lesznek:

május 29 (péntek)

  • Sellye
  • Királyegyháza
  • Nagyharsány

május 30 (szombat)

  • Máza
  • Orfű
  • Kővágószőlős

Fotók és a tehetségkutató legjobbjai a rendezvény után megosztásra kerülnek a neten és természetesen itt is.

Június 5. pedig a Környezetvédelmi Világnap. Ezen az estén randevúzz a Földdel! – részletek erről egy picit később. De tényleg! :)

A szerzőről

szomkat

2 hozzászólás

Leave a Comment