Ajánló Föld

Június 5-én este randevúzz a Földdel!

Randevú a Földdel

Teszek-veszek, szervezek közé tartozik az is, hogy június 5-re egy különleges randevút tervezünk.  Ez a nap a Környezetvédelmi Világnap [ezekből a világnapokból van pár, lassan követni se tudom őket, de most…], ezen a napon azonban valami különlegeset szeretnénk.

Randevú a Földdel Az alkalmat Luc Besson [Nagy kékség, Ötödik elem, Taxi…] és Yann Arthuss Bertrand [légifotós, ez a képe mindent elárul] párosa szolgáltatta, illetve a tény, hogy a filmet itthon is kiadják DVD-n, amihez egy, a fenntarthatóság terén hiteles szinkronizáló celebet kerestek, aki hogy, hogy nem Novák Péter lett [na, nézd már! :)] Ezt persze akkor még nem tudtam, amikor a Google blogján olvastam a hírt, pedig akkor már mesélt valami szinkronról, de az általában csapongó párbeszédünkben ez a „nem fontos” kategória volt. Később nagy lelkesen meséltem neki, hogy ez az egész projekt mennyire izgalmas és szép, és mennyire tenni kellene valamit, mert az nem lehet, hogy már megint Magyarországon ne történjen valami. Ekkor kiderült, hogy hát már ő is ezen serénykedett. Ebből kerekedett ki a mi kis programjavaslatunk Nektek a csillagos ég alatt június 5-én 19h-tól, amihez a helyszínt a Millenáris Park szolgáltatja.

És ami a randevún vár…

A lélegzetelállító felvételek kapcsán egy nemzetközi megmozdulás részese lehetsz, hiszen ezen a napon több mint 50 országban egyszerre vetítik a filmet!

  • Klímaversek (Kukorelly Endre, Varró Dániel, Tóth Krisztina költeményei) színművészek tolmácsolásában gitár aláfestéssel
  • Ferenczi György koncert
  • Útjára indul a Fenntarthatósági Nap földlabdája!
    Az óriás glóbusszal a nyár néhány nagy fesztiválján és fenntarthatósági eseményén találkozhatsz. Hogy a jövő Rajtad is múlik? – most tartsd fenn a világot néhány percre!
  • Luc Besson interjú felvételről
  • Besson és Bertrand közös HOME (Otthonunk) c. filmjének magyarországi bemutatója
  • Palántát a Planétának – virágcsere
    Mit ér a randevú virág nélkül? Hozz magaddal egy cserepes növényt, és a film után add át annak, akitől azt várod, hogy ne csak emlékezzen erre az estére, de gondozza is annak emlékét!

Aki pedig mindezt levezényli: Novák Péter.

Akik pedig mindezt lehetővé teszik nekünk: Magyar Telekom, Kultúrpart, Forum Home Entertainment, TV2.

És Te mit csinálsz június 5-én este?

Facebook tagokat az ott kreált eseményoldalon is várjuk.

A szerzőről

szomkat

2 hozzászólás

Leave a Comment