Ember

Mosoly, dal, hegedű – a Digitális Híd Fest margójára

Digitális Híd Fest Baranyában Hat kistelepülés, internetoktatás, tehetségkutatás és tanácsok, vetélkedő, web-közvetítés, fotózás és forgatás, de ami a legfontosabb: mosolygó EMBEREK.

Önkéntes program kistelepüléseken az elzárt társadalom digitális felzárkóztatásáért. Ez nem egy oktatás kivetítővel, ez kommunikáció empátiával. Józsi bácsit nem érdekli, hogy mi van a dobozban. Őt az érdekli, hogy mennyi a búza árfolyama. És ha ezt ebből a masinából meg tudod mondani, akkor hajrá. De ha nem, akkor neki menni kell, mert a földdel foglalkozni kell. Ez volt a legelső tapasztalat. Döbbentünk. Jött ezután csapadékmennyiség, kombájn alkatrész, fandango a Jakupcsek showból, eperpalánta, esküvői ruha, nyugdíjas klub éves programja, és rengeteg mosolygó arc. Mert segítettünk. Már a százon is túl vagyunk. Vannak örökös önkéntes tagok, vannak, akik lemorzsolódtak, és vannak, akik mostanság csatlakoztak. Többségük angyal – és szerintem nem vagyok elfogult :)

Két nap, hat település, és egy új forma – remélem, megtartjuk. A Kultúrpart csapatával kerestük a tehetségeket. A bejelentkezéshez email cím kellett, oda kapják majd az értesítést, hogy hol tekinthetik meg saját előadásukat.
Novák Péter pedig lelkesített, koreografált, tanácsot adott és értékelt. És hiszed, vagy sem: vannak tehetségek ebben az országban! Csak a lehetőségeik mások. Íme egy kis ízelítő:

A legjobbakról készült felvételeket megpróbáljuk minél több oldalon elérhetővé tenni, de a Kultúrpart oldalán és a fejlövésen tuti megjelennek majd. Csak várjátok ki! :)

Szép volt, jó volt, folyt.köv. Remélem.
És persze köszönet azoknak, akik benne voltak, segítettek, támogattak, részt vettek.

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment