Megélés

„Álmom volt, hogy a Moulin Rouge zenekarában doboljak.” – dr. Horváth Levente

Szerző admin

Ismerd meg klímastratégiai szakértőnket, dr. Horváth Leventét!

Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban?

Két év zongoratanulás után nyolcévesen váltottam az ütőhangszerekre és nagy álmom volt, hogy a Moulin Rouge zenekarában doboljak. A zenélés azóta is megmaradt, a Moulin Rouge-ig nem jutottam el, de helyette koncerteztem már festékboltban is.

Mi volt az a meghatározó élmény, ami ahhoz vezetett, hogy fenntarthatóság lett a hivatásod?

Nincs egy jól meghatározható élmény, inkább közepes lépésekkel közeledtem a téma felé. A legnagyobb lökést egykori főnököm, Harnos Zsolt professzor adta, aki berántott az akadémiai világba és elindított a klímaváltozás kutatása irányába, neki köszönhetem, hogy azóta is a téma rabja vagyok.

Mióta foglalkozol a témával?

1999-ben kezdtem az akkori Kertészeti Egyetemen tanítani és ott a tanszéki, majd doktori kutatási témám a klímaváltozás kérdésköre lett, így mondhatni, hogy bő 20 éve foglalkozom a témával.

Mit tartasz a legnagyobb szakmai sikerednek?

Több ilyen is van, nem tudok legnagyobbat mondani. A doktori témám, a földrajzi analógia módszertanának kidolgozása egyedülálló volt Magyarországon, erre büszke vagyok, illetve a Telekomon belül elért sikerek is meghatározóak, ezek közül leginkább a Zöld1GB termék fejlesztését és elindítását tartom sikernek.

Mi a következő szakmai célkitűzésed?

Talán a legjobbak között maradni. Nem keresem a célokat, a következő elérendő úgyis majd szembejön.

Magánemberként mit teszel a fenntarthatóságért?

Mondhatni az összes „mittegyünkhogyfenntarthatóaklegyünk” feladatot kipipáltam, de mindig találok még csiszolnivalót. Legnagyobb kihívásom a közlekedésem/utazásaim lábnyomának valamilyen csökkentése.

Mire vagy legbüszkébb az életedben?

A lányomra.

Mi az a három dolog, amit a barátaid mondanának rólad?

Nem én vagyok a legbeszédesebb a baráti társaságban, így Csendes Pusztítónak is hívnak, de valaki telefonjában csak Szomszédként szerepelek. Szerintem annak a barátnak tartanak, akit bármikor fel lehet hívni, vagy bármikor meg lehet kérni egy kis segítségre. De szerencsémre a barátaim is ilyenek.

Melyik a 3 legrosszabb tulajdonságod?

Nehezen viselem a butaságot. Nehezen viselem az igazságtalanságot. Nehezen viselem a felesleges körök futását.

Mi az, ami igazán kikapcsol?

A zene áthatja életemet, így bármilyen formája kikapcsol, mindegy, hogy hallgatni, nézni vagy játszani kell. Korábban a rögbis világ töltött fel, mostanában a lányom.


A szerzőről

admin

Leave a Comment