Megélés

2020 avagy a változás ideje

Szerző szomkat

Kezdhetném azzal, hogy „új év, új élet”. Folytathatnám azzal, hogy a változás csak elhatározásnyira van. Ez a döntés persze nem egyszerű, elhúzódhat éveken át. És még csak hiszem, hogy jó lesz ez így, de persze a startvonalnál ezt még nem tudom igazolni.

Mi történt hát? És mi történik ezután?
Életem felét és a fél életemet egy multinál töltöttem. Elég tudatosan, elég sokat teremtve, elég nagy sikereket elérve. Kezdtem ott, hogy ennek a cégnek a környezetvédelem annyit jelentett, hogy a veszélyes hulladékokat ártalmatlanítani kell. És ahogy változott az élet, változott a cég, és rengeteg változást hoztunk mi is a vállalat életébe. 5 éve írtam egy posztot Volt egy álmom… címmel. Ebben zanzásítva sok dolog benne van, amit azóta még több és még nagyobb siker követett. Iparági világelső lett a vállalat fenntarthatóságban a felelős befektetői értékelésben, karbonsemlegessé tettük a céget, sikerre vittünk egy zöld terméket, és 11.000 fő feletti látogatóval zártuk a 12. Fenntarthatósági Napot – hogy csak néhányat említsek a vállalatiak közül. Az önkéntes fronton szintén sok lélekemelő dolog történt. Ilyen volt a Patrónus ház 12 fős lakóotthonának felépülése és megnyitása, vagy a WWF Közép- és Kelet-Európa szervezetének megalakulása, melynek igazgatósági tagjának kértek fel, és ami egy folyamatos tanulás és inspiráció.
Mindezek között az iparági első hely után már elkezdtek motoszkálni a „hogyan tovább?”, „mi legyen a következő lépés?” gondolatok, és bár a sok egyéb is motiváló, de valahogy hiányzott a fő csapásirány.

Úgy éreztem, hogy felneveltem ezt a „fenntartható gyereket”, és ideje elengedni a kezét, hadd legyen önfenntartó. Működnie kell akár a gyakornokainknak, akiknek már saját útjuk van, mi pedig akkor vezetjük őket, amikor és amiben erre tényleg szükségük van. Azaz nem állunk ott folyton a hátuk mögött, de elmondjuk, hogy kellene jól csinálni, és ha netán szakmai elakadásuk van, tudják melyikünkhöz mivel kell fordulniuk. Valami ilyesmi fog történni a Telekommal is. Ott leszünk, de nem állandóan. Mondjuk az irányt, támogatjuk a fenntarthatósági stratégiát (a meglévőt és az újat is), és ott vagyunk, ha probléma van. Közben pedig kilépünk a piacra.
A döntés és a folyamat egyik legfontosabb sarokpontja az volt, hogy ez a csapat együtt maradjon. Ez így is lesz, és Planet Fanatics’ Network néven és formában folytatjuk tovább a Telekomnak és mindazoknak, akik igényt tartanak a tudásunkra, akik valóban tenni akarnak.
Az új motiváció pedig kicsit a régi: hatás. Csak eddig a hatást a Telekomon keresztül értük el az ügyfelek és a piac esetén is, most viszont lehetőségünk lesz mindezt közvetlenül a piacon előidézni, azaz egy sokkal nagyobb játszótéren játszani.

Ez a változás magával hozza a Fejlövés megújulását is. A blog mostantól a Planet Fanatics’ Network szellemi játszótere lesz, és ha minden jól megy, akkor ez azt is jelenti, hogy januártól a cég újdönsült tagjai is szerzőkké válnak. Ehhez megkezdtük a ráncfelvarrást, egy új struktúra bevezetését is, de nyilván ehhez is idő kell. Szép lassan ez is megoldódik – talán nem kell hozzá 5 év, mint az elhatározáshoz ;)
Elsőként azt szeretném, ha megismernétek az új tagokat, a csapatot kicsit személyesebben, mint a vállalati oldalon; majd pedig jöhetnek a szakmai cikkek, érdekességek. Fogadjátok ezen változásokat és az újdonságainkat sok szeretettel! Kövessétek a blogot az új évtől, ha konkrét témák érdekelnek, írjátok meg nekünk bátran, és ajánljatok minket jó szívvel!

Hajrá 2020! BOLDOG ÚJ ÉVET!!!


A szerzőről

szomkat

1 Comment

  • Hajrá Kati, további sok sikert kívánok! Ha kell, rám is számíthatsz!
    Üdvözlettel Tamás

Leave a Comment