Ajánló

Pech vagy Mázli?

Szerző Vida Melinda

Új formátumban kerül megrendezésre a 13. Fenntarthatósági Nap.

Cégtörténetünket nagyon sok izgalmas kihívás, szakmai siker és küldetés színesíti. Az egyik ilyen és talán a legkedvesebb, a Fenntarthatósági Nap.

A rendezvényt 2008-ban Szomolányi Katalin hívta életre, a Magyar Telekom fenntarthatósági vezetőjeként, megteremtve ezzel a fesztiválkonferencia kategóriát. Az eltelt 13 év alatt a rendezvény sokat változott, fejlődött, a közönségből pedig egy erős közösség formálódott.
2019 szeptemberében 11 ezer ember volt kíváncsi (személyesen és online) a fenntarthatósági kérdések mentén megszervezett eseményre, amelynek a szakmai szekcióbeszélgetéseken túl szerves részét képezi a kiállítói forgatag, a művészeti pályázat és persze, fesztiválkonferencia révén, az afterparty.

12 év alatt közel 300 szakember, művész, sportoló, zenész, médiaszereplő és ismert közszereplő fordult meg a rendezvényen, de a kiállítói térben bemutatkozó szervezetek száma is a 100-hoz közelít.

Egy ilyen múltú rendezvény esetében nem csoda tehát, hogy – koronavírus ide vagy oda – meghoztuk a döntést, idén #csakazértis megrendezzük a tizenharmadikat.
A szervezői csapat lelkesedése a régi, a rendezvény viszont új formában, 100%-ban online jelentkezik majd.

Egy nap helyett egy rendezvénysorozat érkezik

A korábban megszokott szombati, egésznapos fesztiválkonferencia helyét idén egy online rendezvénysorozat váltja fel. Október 2-án a környezeti szekció indítja a sort, október 16-án a társadalmi kérdések kerülnek nagyító alá, október 30-án a gazdaság rejtelmeit kutatjuk szakértőinkkel, míg november 13-án (igen, péntek 13) a +1 szekcióban az egyénről beszélgetünk. És hogy mi lesz a többi pénteken?

Kéthetente (október 9., október 23., november 6., november 20.) virtuális tárlatvezetést tartunk majd. Megpróbálunk olyan helyekre elkalauzolni titeket, ahova általában nem juttok el, és a kiállítói téren sem tudnák igazán bemutatni magukat a szervezetek.

Idén is rengeteg kérdésünk van, természetesen részben a COVID-19 és hatásai kapcsán, de szerencsére ismét sikerült egy olyan szakértői gárdát a rendezvény előadói soraiba meginvitálnunk, hogy biztosan nem maradunk válaszok nélkül.

Régi ismerősként velünk tart az új formációban is Dr. Faragó Tibor (c. egyetemi tanár), Küllői Péter (Bátor Tábor), Sipos Katalin (WWF Magyarország), Guld Ádám (médiakutató), Simó György (Day One Capital), Gulyás Emese (Tudatos Vásárlók Egyesülete), valamint Szvetelszky Zsuzsa (szociálpszichológus), és elfogadta felkérésünket Hankó Gergely (KSZGYSZ), Dr. Kemenesi Gábor (kutató, virológus), Lénárt Viktor (Grow Csoport) és Steiner Kristóf (újságíró).

Velük karöltve keressük majd a MÁZLIKAT a PECH mellett. Csatlakozz hozzánk te is péntekenként 13.00 órától. A beszélgetéseket és a virtuális kiállítói tárlatvezetést a Fenntarthatósági Nap YouTube csatornáján követheted majd élőben. Csatlakozz és tedd fel Te is a kérdéseidet!

A programról és az előadókról bővebb információk a Fenntarthatósági Nap weboldalán.

Együttműködő partnerek: HD Group, Ringier Axel Springer

A szerzőről

Vida Melinda

Leave a Comment