Gazdaság

„We’re investing in green-tech startups”

Szerző admin

A Founders Factory és a G-Force közös befektetési programot indít a klímavédelemre fókuszáló startupok számára.

A Founders Factory összeállt egy európai partnerrel, hogy elindítsa a fenntarthatóságot támogató befektetési programját, a Founders Factory Sustainability Seed-et. A pozsonyi székhellyel rendelkező G-Force (melyben a „G” a zöldre utal) partnerségben indított programjának célja, hogy befektessen és hogy felgyorsítsa a klímatechnológiai kezdeményezéseket.

A program olyan startup vállalkozásokat támogat, amelyek csökkenthetik az üvegházhatású gáz kibocsátást azáltal, hogy a következő öt téma valamelyikében nyújtanak megoldást:

  • körforgásos gazdaságra való áttérés,
  • fenntartható lakhatás és gyártás,
  • klímabarát mobilitás,
  • fenntartható élelmiszer- és takarmánytermesztés,
  • szén-dioxid és metán elnyelés, tárolás.

A G-Force Pozsonyból a programot hibrid módon fogja működtetni, a távoli (online) és a személyes támogatást keverve. Az elképzelés szerint a világ bármely pontján, bármilyen ökotechnológiai vállalkozás jelentkezhet és csatlakozhat a programhoz.

A Founders Factory partnerét, a G-Force-ot a Sustainability Seed programban anyagilag egy közép-kelet-európai befektetői szindikátus támogatja, köztük Boris Zelený, Marian Gazdik, Küllői Péter és Kóbor Miklós.

A programba beválasztott induló vállalkozások akár 150 000 euró befektetést és egy hat hónapos induló támogatást kapnak, valamint bemutatkozási lehetőségeket a potenciális ügyfeleknek, partnereknek, vállalatoknak és befektetőknek.

[szerk: ide kapcsolódóan ajánljuk figyelmedbe Küllői Péterrel készített interjúnkat a jelenlegi gazdasági válságról.]

A szerzőről

admin

Leave a Comment