Megélés

Hatásunk 2023-ban

Szerző szomkat

Mit mutatnak a számok? Bár tavaly 1100 órát töltöttünk különböző jelentések készítésével, arra eddig nem volt érkezésünk, hogy magunkról is közreadjunk egy összesítést.
Ez most sikerült. De vajon mekkora a hatásunk? Teszünk-e tényleg a küldetésünkért?

2020-ban óriási elánnal úgy indultunk neki a nagyvilágnak, hogy annál a nagyvállalatnál, ahol dolgoztunk, elértük a maximális színvonalat, ez alá nem akartunk menni, ellenben még, még, még sokkal több hatást akartunk elérni. És jött a covid.

Igen, a helyzet picit drámaian indult, de az évek során álmodtuk és gyártottuk a stratégiákat, írtuk a fenntarthatósági jelentéseket, és tettünk mindent, ami ezekkel a munkákkal együtt jár. Amikor pedig az egyikkel kész voltunk, már jött is a másik. Vagy az ügyvezető újabb őrült ötlete egy új proejktre, amit természetesen azonnal kellene indítani. Ezekbe a folyton pörgő, újabb és újabb teljesítésekbe alig volt időnk megállni egy picit, és mint jó tanuló vezető módjára kiszállni, és megnézni, hogy mit is hagytunk hátra.

Most azonban elérkezett a pillanat. Van már 4 évnyi produktum a hátunk mögött, vannak rendszereink, meg lelkes, precíz és mindent dokumentáló kollégáink, így tehűt az esély is megvolt, hogy számokban is kifejezhessük magunkat, és azt a hatást, amihez mi is hozzájárultunk.

Elkészült tehát a 2023. naptári év zárásával a hatásjelentésünk, amiben olvashatsz…

  • rólunk
    pl. hány órát képződtünk, mennyit önkénteskedtünk, hány cikket írtunk, hány embert értünk el, stb,
  • a hatásunkról
    pl. mennyi ÜHG kibocsátáscsökkentést, megújuló energia használatot, bérszakadékcsökkentést, stb értek el az ügyfeleink,
  • és az SDG-khez való hozzájárulásunkról.

Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy a missziónk, miszerint azért vagyunk, hogy a partnereink változtassanak és a fenntartható világért tegyenek, most adatokkal is alátámasztásra került ebben a jelentésben. Így kézzel foghatóvá vált az, amiért vagyunk. És úgy tűnik, hogy nem hiába.

Amellett, hogy hangsúlyozom, mindez nem jöhetett volna létre a PlanetFanatics csapata nélkül, arra kérem minden stakeholderünket, aki ezt végigpörgeti, elolvassa a jelentésünket, hogy írja meg nekünk a véleményét. Legyen az pozitív (az egyik legfontosabb visszacsatolás), vagy negatív, de építő jellegű kritika, hogy mit lehetne másként / többet / kevesebbet csinálnunk. Mindkettőnek örülünk, mindkettőt eltesszük, és úgy gondolom, hogy a fejlődésünket szolgálja.

A hatásjelentés pedig atásitt érhető el: https://www.planetfanatics.hu/hatas-jelentes-2023/

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment