Ember

Újabb fenntartható hír a Google-ról

googlebike„Kis” kedvencem ismét szokatlan és pozitív kezdeményezéssel rukkolt elő:

Az európai dolgozókat ingyen biciklikkel ösztönzi a cég az egészségesebb és környezettudatosabb életre.

A bicikliprojekt – bár első látásra szokatlannak tűnhet – jól illeszkedik a Google legendásan alkalmazottbarát cégfilozófiájába. Nem véletlen, hogy a Fortune Magazine tavaly a keresőcégnek adta a legjobb munkahelynek járó címet.

A cég kaliforniai központjának kiváló munkafeltételeiről már sokat hallhattunk. A főhadiszálláson van gyermekfelügyelet, edzőterem, 11 étterem és számtalan büfé – minden munkahely 50 méteres körzetében van legalább egy ilyen pihenőhely –, mosdók és zuhanyzók – szappan természetesen jár! – és autómosó. S mindez természetesen ingyen. Az alkalmazottak bevihetik magukkal a kutyájukat; ha benzinüzemű autójukról hibrid kocsira akarnak váltani, akkor a cégtől 5000 dollár támogatást kapnak ehhez; ha a nők gyereket szülnek, az első négy hétben 500 dollár jár nekik. És az ingyenesen használható sportlétesítményekről nem is szóltunk még.

A keresővállalat az Európában – valamint Közel-Keleten és Afrikában, azaz az ún. EMEA régióban – dolgozó alkalmazottainak biciklit ad ajándékba. A dolgozók többféle, a cég logóját viselő és a Raleigh Europe által gyártott kerékpár közül választhatnak: vannak a női és férfi túrabringák, városi biciklik és összecsukható modellek is. A kétkerekűkhöz bukósisakok, láthatósági mellények, lámpák és zárak is járnak.

„Arra törekszünk, hogy ne csak a felhasználói technológiáinkat, hanem az alkalmazottainknak járó kedvezményeket is fejlesszük. Ezek a kerékpárok hozzájárulnak ahhoz, hogy az európai, közel-keleti és afrikai térség Google-dolgozói fittek és egészségesek legyenek, jobban megismerjék a városukat, és csökkentsék a káros környezeti hatásokat, amelyek a munkába való közlekedéssel járnak” – magyarázta az ötlet jelentőségét Liane Hornsey, a vállalat regionális HR-igazgatója.

(Forrás: IT.news)

A szerzőről

szomkat

Szólj hozzá

  • Ez végső soron jó ötlet, l. még
    http://www.piacesprofit.hu/?r=11254
    De mutasd meg nekem azt a (pesti) embert, aki mondjuk budára jár dolgozni kőbányáról (de jó, ne túlozzunk, legyen csak két híd távolság, nulla emelkedővel), és miután totál leizzadt, a munkahelyén van lehetősége fürdeni, átöltözni. A google-nél biztos nem kötelező az öltöny sem.

    Amúgy általában a munkavállalóbarát munkahely ötlete remek, és ez kellene legyen az alap minden cégnél.

  • Aha, tudok róla. Mi is kaptunk egy fine kis oklevelet. Rögtön agyon-motiválva is éreztük magunkat… :)

    Én tudok Neked mutatni olyan embert, aki kerékpárral jár be. Persze nálunk kerékpárbeálló és öltöző is van zuhanyzóval…
    Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy személyszerint én csak segítek nekik; viszont nem járnék be kerékpárral (mondjuk a távolság is kb. Kőbánya – Buda, és nem is szeretek kerekezni). Én az 5000 dolláros támogatást venném igénybe a hibrid autóra ;)
    No, de ha csak a gesztust nézzük, és csak annyira használják az emberek a kapott kerékpárt, hogy egy hétvégén a családjukkal jól szórakozzanak és kerekezzenek egyet, már akkor megérte. Nem?
    A Google-nál tényleg nem kötelező az öltöny. Sőt. Az [origo]-n megjelent interjúban Peresztegi Zoltán a következőt nyilatkozta: „nincs öltözködési kódex, hiszen elveink szerint nem kell öltönyben lenni ahhoz, hogy komoly dolgokról tudjunk dönteni.”
    Jól csinálják a fiúk a garázsból… nekem tettszik.

  • Igen, olvastam a garázsból… interjút, és engem is az az érzés fogott el, hogy sajnos nem mindenki dolgozhat náluk :) Egy Priust én is elfogadnék, de csak mert biciklim már van :-D

  • Ismerős érzés… én is várom, hogy felfedezzenek :D
    Én pedig megígérem, hogy újra veszek egy bicajt, ha kapok egy Lexust :D

Leave a Comment