Föld

Elengedték a bálnavadászok a túszokat

Az idei első szakmai hír, legyen jó hír!

visszatérés a Sea Shepherd hajójára Melbourni idő szerint 18-án hajnali 2h-kor átszállították Benjamin Pottst és Giles Lanet a Yushin Maru 2-ről az ausztrál vámhivatal hajójára, az Oceanic Viking-re. A két férfi 9:30-kor lépett a Sea Shepherd Steve Irwin hajójára.

Mindketten boldogok voltak, hogy újra csatlakozhattak a legénységhez, és alig várják, hogy ismét üldözőbe vehessék a japán bálnavadászokat. Azt nyilatkozták, hogy a fedélzeten töltött idejük alatt rendesen bántak velük. Az egyetlen sérülés Giles Lane csukló horzsolása.
„Nem tartott túl sokáig, hogy a bálnavadászok rájöttek, hatalmas PR hibát követtek el azáltal, hogy minket a hajójukon tartottak” – mondta Benjamin Potts. „Egyértelművé tettük számukra, hogy a Sea Shepherd elkötelezett abban, hogy megállítsa az ő illegális bálnavadász tevékenységüket.”

„Nagyra értékeljük az emberek jólétünk felőli aggódását, de fontos, hogy ne felejtsük el, ez nem erről szól.” – mondta Giles Lane. „Ez a kegyetlen és illegális bálnavadászatról szól. A bánásmód, amiben részünk volt jelentéktelen ahhoz képest, amit a bálnák szenvednek el a japán bálnavadászok kezében. Lehet, hogy durvák voltak velünk, de legalább nem szigonyoztak meg, nem kaptunk halálos áramütést, és nem csonkítottak meg. Ez nem rólunk szól, hanem a bálnákról.”

A Steve Irwin folytatja a japán bálnavadász flotta üldözését. „Ez a 8. nap, hogy nem öltek meg egy bálnát sem” – nyilatkozta Paul Watson kapitány. „Minden egyes nap, amikor meg tudjuk állítani a bálnavadászokat, győzelem. Folytatjuk a közbelépést, a zaklatásukat, blokkolásukat, és az akadályoztatásukat minden lehetőséget kihasználva.”

A Steve Irwin jelenleg a déli szélesség 59°46″ és keleti hosszúság 85°59″ koordinátákon halad a japán bálnavadászok nyomában.

Az ausztrál hatóság azt a szabályzatot hozta a japán bálnavadászokkal kapcsolatban, hogy nem ölhetnek bálnát az ausztrál fennhatóságú Antarktiszi vizeken. A Sea Shepherd készen áll, hogy együttműködjön az ausztrál kormánnyal a szabályok betartatásán, és hogy távol tartsák a japán bálnavadász hajókat az ausztrál vizektől.

(forrás: Sea Shepherd, fordította: szomkat)

Előzmények:

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment