Ajánló Ember

Vegetáriánus fesztivál – nem csak zöldevőknek

1996 óta minden év augusztusának utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a Vegetáriánus Fesztivál. 2008. augusztus 30-31-én az Erzsébetligeti Színház (XVI. ker., Hunyadvár u. 43/d) ad otthont a rendezvénynek.

A fesztivál minden programjára a belépés ingyenes.
Ahogy eddig minden évben, most is az egészséges életmód (beleértve a testi-lelki és környezeti egészséget is) témájában hallhatók előadások a fesztiválon. A szervező, Egészség-vár Alapítvány nem titkolt célja, hogy minél több információt adjon át a vegetáriánus étrendről, annak különböző változatairól, így egyre inkább ismertté és elfogadottá tegye a „zöld táplálkozást”. Ma már nem számít csodabogárnak az, aki nem fogyaszt húst, ugyanakkor az éttermek többségében a rántott sajton és gombán kívül ritkán van más választási lehetősége egy vegetáriánus vendégnek. A főzőbemutatókon a vendégek megtekinthetik, hogyan készülnek gyorsan és könnyen a finom és egészséges vegetáriánus ételek, ahol bio alapanyagokból, tej és cukor mentes ételek készülnek.

Előadások:

  • Prof. Dr. Török Szilveszter, orvos-természetgyógyász az egészség és a táplálkozás kapcsolatáról
  • Feketéné Bokor Katalin, fitoterapeuta az immunrendszer erősítéséről
  • Varga Sándor, természetgyógyász a reformkonyhai készítményekről és a gyógyító táplálékokról
  • Benda Judit, gyógyszerész a gyors diéták hiábavalóságáról, az ideális testsúlyról, a lassúbb, ám hatékonyabb és tartósabb fogyásról
  • Tóth Gábor, élelmiszeripari mérnök a feldolgozott, előkészített és gyors ételek, a technológiai adta előnyökről és hátrányokról a rákkal összefüggésben
  • Váradi Tibor a vizuális diagnosztikáról, testi betegségről és természetes gyógyításukról
  • Lakatos Gyula a Kanál forradalma elnevezésű projektről
  • Soha Gábor a globális felmelegedés, az energiatakarékosság és a környezetkímélő táplálkozás összefüggéseiről
  • Uhrin Olga a makrobiotikus konyha „magyar változatáról”

Az előadások mellett különböző műhelyfoglalkozásokon és bemutatókon is részt lehet venni: jóga, önismereti csoport, meditációs csoport, kisgyermekes családoknak Ringató foglalkozás, természetgyógyászati tanácsadás. A gyerekeket játszóház és gyerekkoncert is várja a rendezvény mindkét napján, a kisbabával érkezőknek szoptató és pelenkázó helységet biztosítanak.

(további infó: Egészség-vár)

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment