Föld

Márkák a műanyag-szennyezés mögött

Szerző Vida Melinda

Megjelent a Break Free From Plastic 2020-as jelentése.

A jelentés alapján továbbra is a Coca-Cola, a PepsiCo és a Nestlé működéséhez köthetők a legnagyobb műanyagszennyezési adatok. De nézzük, mit vizsgál pontosan a Break Free From Plastic globális környezetvédelmi mozgalom, kik szerepelnek még a listán, és van-e bármi javulás a 2016. év indulás óta.

Az idei BRANDED jelentés megalkotásában a szervezet tagjai és szövetségesei mellett közel 15000 önkéntes vett rész, akik 575 márkaellenőrzést végeztek világszerte 55 országban. 346 494 darab műanyag hulladékot gyűjtöttek össze, amelynek 63%-át tudták egyértelműen márkákhoz kötni.

A mozgalom amellett, hogy felhívja a figyelmet a műanyag szennyezési válságra, felszólítja a márkákat, hogy dolgozzanak a megoldáson, melyben drasztikusan csökkentik a műanyag csomagolásokat, és olyan megoldásokat vezetnek be, melyek támogatják a csomagolások újrahasználatát.

A begyűjtött adatok alapján az is kiderült, hogy a leggyakoribb hulladékok a kis kiszerelésű, egyszemélyes termékek csomagolása, ezt követik a cigicsikkek és a PET palackok.

Töltsd le a BRANDED VOL. III. jelentést itt.

A szerzőről

Vida Melinda

Leave a Comment