Megélés

„A Star Wars univerzumában Jedi-lovagnak lenni…”

Szerző admin

Ismerd meg a Planet Fanatics’ csapat legifjabb tagját, Szepesi Mátét.

Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban?

Tulajdonképpen sosem tudtam eldönteni. Kicsiként nagyra becsültem a tűzoltókat, de önmagamat nem tudtam elképzelni abban a pozícióban. Leginkább a Star Wars univerzumán belül akartam Jedi-lovag lenni, bár az sajnos soha nem lehetek.

Mi volt az a meghatározó élmény, ami ahhoz vezetett, hogy fenntarthatóság lett a hivatásod?

Már kisebb koromban is nagy rajongója voltam a földrajz tudománynak, és az évek alatt ez egy kicsit sem szorult háttérbe. Azonban ami igazán meghatározó volt, az a klímaváltozással való első találkozásom: miért nincs fehér karácsonyunk? Ebből a kérdésből jutottam el a globális felmelegedéshez, és onnan a különböző társadalmi problémákhoz. Innen már nem volt nehéz levonnom a konklúziót: a fenntarthatóság a jövő.

Mióta foglalkozol a témával?

Régóta érdeklődöm a téma iránt, azonban dolgozni csak 2020 novemberében kezdtem el a Planet Fanatics’ Network csapatában.

Mit tartasz a legnagyobb szakmai sikerednek?

Az, hogy a gimnáziumi éveim során első alkalommal meg tudtunk szervezni egy iskolai papírgyűjtést.

Mi a következő szakmai célkitűzésed?

Elsősorban megragadni a szakterületen, és minden szükséges tudást megszerezni, ami segít ennek elérésében. Röviden: tanulni, tanulni és tanulni!

Magánemberként mit teszel a fenntarthatóságért?

Házon belül a szelektív hulladékgyűjtés, a mértékletes húsfogyasztás, illetve naprakészség a különböző fenntarthatósággal kapcsolatos témákban. Házon kívül magánakcióként szemetet szedek, valamint törekszem olyan közlekedési formákat választani, amelyek kevésbé terhelik a környezetet. A Szegedi Tudományegyetem Gazdálkodási és Menedzsment szakos hallgatójaként is minél több fenntarthatósággal kapcsolatos órát próbálok felvenni, a Planet Fanatics’ Network gyakornokaként pedig kifejezetten ezzel a témával bővítem a szakmai ismereteimet  nemcsak elméletben, de a gyakorlatban is.

Mire vagy legbüszkébb az életedben?

Leginkább az középiskolai diákönkormányzathoz kötődő tevékenységeimre, mert tényleges előrelépést tudtunk tenni az iskola közösségi életének fejlődésében.

Mi az a három dolog, amit a barátaid mondanának rólad?

Jószívű, megbízható, felelősségteljes.

Melyik a 3 legrosszabb tulajdonságod?

Türelmetlen, túlságosan maximalista és nem tudok lepihenni teljesen, mindig kell valamit csinálnom.

Mi az, ami igazán kikapcsol?

Régóta a videójátékok a nagy szerelmeim, azok mindig tökéletesen kikapcsolnak.

A szerzőről

admin

Leave a Comment