Megélés

„Magammal viszem a Célt” – búcsúzik tőlünk Zita

Szerző Vida Melinda

Egy évi gyakornokság után, egy fél éves Erasmus előtt állva, búcsúzik a csapatunktól Zita. Örülünk, hogy velünk voltál és egy kicsit Te is „planetfanatikussá” váltál. Jó utat és sok sikert!

Melyik volt a kedvenc projekted?

Talán a MOME, két okból kifolyólag. Egyik, hogy a trendkutatás a felsőoktatásban nagyon sok érdekességet mutatott, például, hogy a külföldi top egyetemek milyen módokon próbálnak reagálni a kialakult krízishelyzetre. A másik pedig, hogy ennek kapcsán volt lehetőségem terepre kimenni a csapattal és talán a legjobban belelátni a tanácsadói munka mélyebb bugyraiba.

Mit tanultál?

Én továbbra is ebben a szakmában vagy inkább pontosabban ezen a területen képzelem el magam. Az elmúlt idő alatt vált egy fokkal világosabbá, hogy ez a kijelentés mit is takarhat. Megtanultam sok-sok kifejezést, melyek ismeretével, tudásával mindenféle cikket és javaslatot végre sokkal jobban megértek. Megtanultam, hogy mit is jelent a tanácsadói szakma legjobb része, a változatosság az iparágakban, és a legrosszabb, a folytonos kiszolgáltatottság.

Miben változott az életed?

A fenntarthatóság kérdése még közelebb került a mindennapi életemhez, azt érzem, hogy sokkal átfogóbb tudással rendelkezem ennek a problémának a részleteiről. Nagyon hálás vagyok, hogy a csapaton belüli nyílt kommunikációnak hála sok gondolatot ültettek el a fejemben, amiket később nagyon sokat fogok tudni kamatoztatni. Sokkal kritikusabbá váltam más cégek fenntarthatósági cselekedeteivel vagy épp ezek hiányával szemben, nagyon sok tudást szereztem ezeknek az értelmezéséhez és lefordításához.

Mit viszel magaddal?

A célt, így összefoglalva. Nagyon fontos a fenntarthatóság témaköre a mi mindennapi életünkben, de legfőképpen a cégek mindennapi életében. Mint fogyasztók, hatással tudunk lenni mindenre. Ezt mostantól sose fogom szem elől téveszteni, része lett az életemnek. Hiszek abban, hogy egy társadalmi szemléletváltás hozná magával a cégek szemléletváltását is, és akkor már csak a politika hiányzik…

Hova tovább?

A mostani tanévben Erasmusra megyek, ezért sem tudom folytatni itt a munkát, utána pedig diplomázom. Mesterszakra szeretnék menni. Ehhez nagyon keresgélek egy olyan képzést, ami tényleg tud segíteni az iparágban elhelyezkedni. Főleg fenntarthatósági menedzsment képzéseket keresek, de igyekszem nyitva tartani a szemem, hiszen ebben a témakörben eszméletlen sok új és izgalmas képzés indul, illetve azt gondolom, mire jövőre a jelentkezés kapujában állok, még sok száz opció lesz jelen. Nagyon várom milyen megoldásokkal fog szolgálni a válaszreakció az eddig kialakult helyzetre.

[Zita bemutatkozó interjúja itt olvasható.]


A szerzőről

Vida Melinda

Leave a Comment