Megélés

Túlélni a fenntarthatóságot 4. tipp

Szerző szomkat

A ‘Túlélni a fenntarthatóságot avagy hogyan ne égj ki, ha ez a munkád minisorozat‘ 4. része…

4. Maradj optimista!

Sokak számára ez a legnehezebb, pedig az energia és a lelkesedésünk megőrzése érdekében erre van a legnagyobb szükség. Solitaire szerint alapvető változás történt a fenntarthatósági viselkedésben és tevékenységekben. Erre azt a példát hozza, hogy 20 éve a nap- és szélenergiát még ’alternatív energiaforrás’-nak hívták, de mára már uralkodó befektetések.
Milyen sikereket láttál? Mindig ott a kísértés, hogy hozzáfűzd az eredményekhez, hogy „igen, de…” . Lazulj le egy kicsit, és hagyd hogy pozitívabbá válj. Ez az egyik legfontosabb védelem a kiégés ellen.

[szomkat]: 20 év után már „könnyű” azt mondani, hogy amikor valami nem úgy jön össze, ahogy szeretném, akkor előveszem azokat az eredményeket, amik éltetnek. Lehet, hogy valamit nagyon szerettem volna megvalósítani, de nem jött össze. Mellette sok más viszont igen. És vannak hullámvölgyek, amikor ez sem segít, mert itthon ez a szakma is sokkal kevesebb támogatottságot élvez, mint például Nyugat-Európában. Ilyenkor érdemes máshol keresni az eredményeket, és azokból inspirálódni. Ezek előbb-utóbb hatással lesznek az itthoni megközelítésre is, és egyébként is jó tudni, hogy nem vagy egyedül. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg ismeretre, újdonságra tehetsz szert ezek kapcsán.

A sorozat eddig megjelent részei: 
bevezető
1. tipp
2. tipp
3. tipp

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment