Megélés

Boldog Ünnepeket!

Szerző szomkat

Minden kedves olvasónknak, partnerünknek nagyon boldog ünnepeket, feltöltődést, szeretetet kívánunk, és egy fenntartható sikerekben gazdag új évet!

Engedjétek meg, hogy ezúton röviden összefoglaljam, mi történt velünk idén, és mondjak röviden köszönetet kollégáimnak is, akik nem csak itt, a blogon szorgoskodnak, de a Planet Fanatics’ Network csapatát is alkotják, és nem kevés munkát tudhatnak maguk mögött.

Naív remény volt, hogy 2021 már csak könnyebb lehet, mint az előző év. A járvány sem hagyott nagyon alább, és már januárban olyan terhek szakadtak a nyakunkba, amiktől nehezen tápászkodtunk fel. Aztán pedig annyi projektünk lett, amennyit álmodni se mertünk.

Készítettünk új stratégiát nem csak a távközlési szektorban, de az építőiparban és az energiaszolgáltató szektorban is. Ezek szakmailag nagyon izgalmasak voltak, és nagyon-nagyon várjuk az első lépéseket, amikor már büszkélkedhetünk is partnereink vállalásaival és tetteivel.
Állandó partnerünkkel, a Magyar Telekommal lezártuk az előző 5 éves fenntarthatósági stratégiát, amit az éves fenntarthatósági jelentésben is összefoglaltunk, és amit idén is jól értékeltek a felelős befektetői értékelők (MSCI: AA, FTSE4Good: indextagság, ISS: B (top 3-ban), CDP: B).
Készítettünk ÜHG (üvegházhatású gáz) leltárt, javasoltunk klímavédelmi lépéseket nem csak a Telekomnak, de az egyik hazai élelmiszerlánc beszerzési és kereskedelemszervezési központjának is, sőt, a TEDxDanubiának is, amihez a WWF Magyarországot hívtuk partnernek, akik a kibocsátás ellentételezését Parasznyán élőhelyrekonstrukcióval szervezték le.
Az előző évi pilotunk után tovább vittük az együttműködést a Ringier-Axel Springerrel, akik egy szűkített ESG értékelés után el is indították a Cselekedj most! programjukat, ami mellett a GEO magazinban egy teljes rovatot menedzseltünk, és minden számban egy-egy ENSZ fenntartható fejlődési célt mutattunk be.
Belefogtunk egy izgalmas és egyedülálló projektbe is, ami a hazai megújuló energia terjedését segíti, de erről majd csak annak publikussá válásakor szólhatunk.
És mindezek mellett próbáltunk ott lenni és segíteni, amiben és amikor szüksége volt ránk akár a WWF CEE-nek, a Bátor Tábornak, vagy a Patrónus Háznak.

Leírni is sok, mi mindent tettünk. Hát még csinálni! De ez a pár történet egy óriási ajándékcsomagot tesz ki a mi virtuális karácsonyfánk alatt, és mindegyik csomagon ott van a címke a küldetésünkből: „hatás” felirattal.

Azért is ragadtam idén még egyszer klaviatúrát, hogy ezt itt is megköszönjem egyrészt a csapatunknak, a PLANETFANATIKUSOKNAK, másrészt pedig minden PARTNERÜNKNEK, akik bizalmat adtak nekünk, együtt gondolkoztak és dolgoztak velünk, és mindazoknak a kétlábú és négylábú BARÁTAINKNAK, HOZZÁTARTOZÓINKNAK, akik egész évben támogattak minket! KÖSZÖNÖM!

Legyen Mindannyiunk számára öröm az Ünnep, kellő feltöltődés az évvége, egy olyan boldog, fenntarthatóbb új év előtt, amelyben az álmok valóra válnak!

A szerzőről

szomkat

Leave a Comment