Megélés

„Egy egészséges jövőért dolgozni.” – üdv a csapatban Vanda

Ónodi Vanda
Szerző Vida Melinda

Ismerd meg a Planet Fanatics’ Network csapatának legújabb tagját, Ónodi Vandát, aki gyakornokként csatlakozott hozzánk.

Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban?

Gyerekkoromban nem igazán tudtam mi szeretnék lenni, volt, hogy világutazó, tudós vagy éppen fodrász akartam lenni annak megfelelően, hogy az adott időszakban mi tetszett meg.

Mi volt az a meghatározó élmény, ami ahhoz vezetett, hogy fenntarthatóság lett a hivatásod?

Engem egy egyetemi órán fogott meg a fenntarthatóság annyira, hogy végül ebben a témában kerestem lehetőségeket gazdasági területen. Az oktató mesélt a jelenlegi helyzetről, hogy milyen összefogások és tervek valósultak meg eddig és milyen sok mindent lehet és kell még tenni a jövőben. Egy egészséges jövőért dolgozni.

Mióta foglalkozol a témával?

Igazából engem már régóta körülvett az újrahasznosítás és a környezetvédelem a mindennapokban, én már ahhoz a generációhoz tartozom, akik ebben nőttek fel. Nálunk szokás a még jó játékokat elajándékozni, az elkopott ruhát bevinni gyűjtőhelyre, hogy újra feldolgozzák a szövetet, évente volt papír és néha palack gyűjtés is.

Mit tartasz a legnagyobb szakmai sikerednek?

Azt, hogy itt lehetek a Planet Fanatics csapatában és fenntarthatósági gyakornokként kezdhetem meg a karrierem.

Mi a következő szakmai célkitűzésed?

Szeretnék többet megtudni a fenntartható gazdálkodásról és részt venni cégek folyamatainak fenntarthatóbbá tételében, és ezen keresztül segíteni is őket abban, hogy versenyképesebbek legyenek.

Magánemberként mit teszel a fenntarthatóságért?

Igazából szerintem ma már sok lehetőség elérhető, és én ezeket szeretem kihasználni a mindennapokban. Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, tömegközlekedéssel járok Budapesten és amikor hazamegyek a szülővárosomba, bevásárláskor szövetszatyrokat használok. A könyveim többségét ma már legtöbbször ebook formátumban olvasom és igyekszem minél papírmentesebben megoldani az egyetemi jegyzeteimet és az adminisztrációt, amit csinálok.

Mire vagy legbüszkébb az életedben?

Legbüszkébb talán arra vagyok, hogy az elejétől tagja voltam a diákszövetségnek, ami a mi évfolyamunkon alapult az egyetemen. Szerintem egy jó, összetartó közösségnek sikerült kialakulnia a csapatunkon belül.

Mi az a három dolog, amit a barátaid mondanának rólad?

Szerintük a segítőkészség, kedvesség és a kitartás jellemez a legjobban.

Melyik a 3 legrosszabb tulajdonságod?

Talán egy kissé idealista vagyok, ha valami fontos nekem akkor néha sokat stresszelek és túlgondolom a dolgokat, és hajlamos vagyok egyes dolgokkal az utolsó pillanatig várni.

Mi az, ami igazán kikapcsol?

Idegennyelvű könyveket olvasni, múzeumokat látogatni, télen egy forró itallal sétálni, vagy csak a barátaimmal beszélgetni, kikapcsolódni egy kicsit.

Vanda, üdv a planetfanatikusok között. A csapat többi tagjának bemutatkozói itt olvashatók.

A szerzőről

Vida Melinda

Leave a Comment