Megélés

Fenntarthatósági évértékelő: ez történt a 2. negyedévben

Szerző Vida Melinda

2021 végéhez közeledve elérkezett az idő, hogy visszatekintsünk az évre, és számba vegyük mindazt, ami a világban történt a fenntarthatóság területén. Nézzük meg, mi történt a második negyedévben.

Négyrészes cikksorozatunkban összegyűjtöttünk néhány kulcsfontosságú eseményt ESG (Környezet-és klímavédelem, Társadalom, Vállalatirányítás) témákban, amelyek horderejüknél vagy példaértéküknél fogva jelentős hatással voltak úgy a vállalati szférára, mint a magánéletünkre.

ÁPRILIS

Áprilisban bemutattuk a világ egyik legnagyobb éghajlatváltozás ellen küzdő projektjét (GreatGreenWall), de ebben a hónapban hozta nyilvánosságra az ENSZ a 2021-2023 időszakra érvényben lévő, új Globális Megállapodási Stratégiáját is.

MÁJUS

Májusban ismét az üzleti világ hozott fejleményt, lezajlott a WOOD ESG szimpóziuma, melyről szakmai összesítést tettünk közzé.

JÚNIUS

Nyár elején a Nemzetközi Kibocsátáskereskedelmi Szövetség (IETA) tartott szakmai konferenciát arról, hogy milyen innovatív eszközök és technikák állnak rendelkezésre a nehezen dekarbonizálható iparágakban.

Az IIRC (International Integrated Reporting Council) és a SASB (Sustainability Accounting Standards Board) összeolvadásából létrejött a Value Creation Foundation. Céljuk a vállalati jelentések egyszerűbbé, átláthatóbbá tétele.

Szintén júniusban jelent meg a Magyar Telekom 2020. évi fenntarthatósági jelentése a Planet Fanatics gondozásában.

A hónap utolsó napjaiban pedig bemutattuk olvasóinknak Báthory Zitát, csapatunk újabb tagját, aki gyakornokként csatlakozott hozzánk.

Holnap pedig folytatjuk a harmadik negyedév történéseivel.
A cikk szerkesztői: Pálfi Nándor, Vida Melinda

A szerzőről

Vida Melinda

Leave a Comment